Om Borovets

Midt i Rilabjergene og omkranset af høje fyrretræer ligger det gamle, kendte skisportsted Borovets. Med 3 selvstændige skicentre, der er indbyrdes forbundet med pister og lifter er fundamentet lagt til en perfekt skiferie.

Borovets derfor:

♦ Skiløb under Balkanhalvøens tag – Mt. Musala (2915 m)
♦ Vælg dit terræn efter vind og vejr – og kombiner skicentrene i løbet af dagen
♦ Bulgariens bedste aftenskiløb – ikke for begyndere!
♦ Hyggeligt, man spiser godt og får en god service
♦ Prøv den udfordrende World Cup styrtløbs piste

Pistene ligger i op til lidt over 2400 meters højde, hvorfra man ikke blot har fantastisk udsigt over de barske bjergtoppe, men også mulighed for et pragtfuldt skiløb. Området har skiløb for alle. For begynderen går der ikke mange dage før øvelsesbakken er skiftet ud med større udfordringer, og for de lidt mere øvede er der et varieret udbud af piste over det hele, mens de rigtigt erfarne foretrækker World Cup pisten fra Jastrebets.

Ved første øjekast minder Borovets om en guldgraverby. Den er en decideret skisportsby, bygget med det ene formål at skabe det perfekte udgangspunkt for at komme på ski hurtigt og gnidningsløst. Tillagt en god portion hygge i form af bulgarsk gæstfrihed, som har været med til at give stedet en helt unik atmosfære. Der er et stort udbud af restauranter, barer og diskoteker – kort sagt: perfekte forhold for en vellykket skiferie.

Skiløbet
Der er udfordringer på pistene lige udenfor hotellerne Rila og Samokov – der er udfordringer på toppen af Jastrebets og Sitnjakovo – og mellem top og dal er der piste i flere farver. Skiløbet behøver ikke være slut, når solen går ned. Over 2 km piste byder i aftentimerne på skiløb til lys og lyd!
..
After Skiing
Hører du til dem, der mener, at en skiferie er andet end sne, skruer Borovets i den grad op for stemningen, når den sidste lift er lukket. Det går nemlig stærkt på de mange afterski-steder…. Borovets har et varieret natteliv med masser af underholdning, live musik, små listige steder og fantasifulde barer. Langs hovedgaden er der en række internationale og lokale restauranter, caféer og pizzariaer, mens folklore aftener, barbecue og vinsmagning sikrer en varieret aftenunderholdning.
..
Aktiviteter
Borovets har et stort og varieret udbud af aktiviteter. Udover alpint skiløb er der mulighed for langrend, skøjteløb (lille udendørs bane – skøjter lejes på stedet), ridning, kælketure, bowling, vinsmagning, folklore og kabaret shows samt udflugter til Sofia og Rilaklostret.
 
Begyndere
Det store antal øvelsesbakker og de erfarne skiinstruktører giver begyndere mulighed for den helt rigtige start.
 
Øvede
Et overskueligt og varieret udbud af pister giver optimale forhold for den øvede skiløber som ønsker at afprøve sit skiløb. Gælder det suget i maven når de hurtige pister gennem skoven skal afprøves, eller går ønskerne mere mod lidt dybsne på Markoudjik, valget er dit.
 
Erfarne
Den længste nedfart i Borovets findes på World Cup pisten fra Jastrebets. Pisten er dog ikke sværere end at de fleste øvede tager turen. Der er flere udfordringer at hente, hvis man er til offpiste i terrænet ved Markoudjik, eller heliskiing, som arrangeres af de lokale.
 
Langrend
Borovets byder på i alt 19 km langrend i smukke omgivelser. Ca. 4 km fra Borovets centrum finder man yderligere 30 km langrendstur.