Skiferie 2019 i Bulgarien!

Hvad er det første du tænker på når du høre ordet ”Bulgarien”? Måske Sunny Beach? Måske Golden Sands? Jeg skal ikke kunne sige hvad du tænker..men jeg ved, at Bulgarien byder på meget mere end bare badeferie, strande, fest og farver.

Ved du godt at Bulgarien har nogle helt fantastiske bjerge, med helt fantastiske muligheder for skisport i alle aldre og for alle niveauer? Nej, det vidste du nok ikke J Du skal dog ikke tage fejl af priserne på skiferierne i Bulgarien. Bare fordi priserne måske er lavere end i de resterende Europæiske Lande, skal du på ingen måde undervudere Bulgariens skiresorts. Siden 00’erne er der blevet investeret i Bulgariens 3 største skiområder i Bulgarien, hvilket betyder at de idag, lever op til den europæiske standard.

Bansko
Bulgariens mest populære, største og mest moderne skisportssted er helt sikkert Bansko!
Bansko er en lille bjergby, der ligger ved nordsiden af Pirinbjergene, ca. 2 timers kørsel mod syd for hovedstaden, Sofia. Siden år 2000 er der sket en helt ekseptionel udvikling i Bansko. Hotellerne, liftene, snekanonerne mm. er blevet renoveret, og faciliteterne lever nu op til det europæiske niveau af et skisportsted. Lækre hoteller, fine restauranter, den bulgarske stemning, dejlige omgivelser, afterski, nyere lifte og fantastiske skimuligheder! Bansko har pister for alle aldre på alle niveauer – fra nybegyndere til professionelle. Du kan også stå på langrend i Bansko – så prøv endelig Banskos 8 kilometers langrendsspor, som bl.a. blev brugt da Bansko var vært, ved EM i biathlon i 2007 og 2013. Der er helt sikkert snegaranti i perioden fra december til marts – selv hvis det er for varmt til sne, har Bansko 160 snekanoner der hjælper til! Hvis du aldrig har været på skiferie i Bulgarien, bør du helt sikkert tage på skiferie i Bansko! Overvej – bestil – betal – tag afsted – og oplev en anden side af Bulgarien, som du sikkert ikke troede fandtes!

Borovets
Borovets er Bulgariens næststørste skiområde, som er beliggende i Rilabjergene, ca. 1,5-2 timers kørsel sydvest for hovedstaden, Sofia. Skiområdet i Borovets, besidder 3 zoner, 58 kilometer pister fordelt på 24 pister, samt offpister på toppen. Du vil samtidig opleve kortere ventetid ved lifterne i forhold til Bansko. Rilabjergenes – og Bulgariens – højeste punkt hedder Moussala og har en højde på 2925 meter over havets overflade. Samtidig er Borovets det ældste skisportsområde i Bulgarien. Der er i løbet af de sidste 10 år, blevet investeret i området, hvilket betyder at standarden nu er på det europæiske niveau. Borovets har bl.a. været vært for det Alpine World Cup hele to gange. Siden hen er området blevet mere og mere populært blandt turister fra det resterende Europa, samt fra professionelle skiløbere. Borovets er bestemt et område, hvor der er muligheder for at stå på ski for alle i alle aldre – nybegyndere, let øvet, øvet, professionelle osv.. Du vil i Borovets opleve den bulgarske stemning, bulgarsk traditionel mad, billige priser, udsigten fra Pirinbjergene, samt helt fantastiske skimuligheder! Hvis du har muligheden, og vil prøve noget nyt, bør du helt sikkert holde din skiferie i Borovets – det ældste skisportsområde i Bulgarien.

Pamporovo
Pamporovo er et familie- og begyndervenligt skiområde, som ligger i skønne, solrige omgivelser, med en fantastisk natur. Pamporovo er det tredjestørste skiområde i Bulgarien og ligger kun 1,5-2 timers kørsel syd for Plovdiv og velegnet for begyndere. Pamporovo tilbyder 37 kilometer skiløb, eget børneområde, flade pister for begyndere, men også røde og sorte pister for øvede, 25 kilometer langrend, korte køer til lifterne, skiskoler, bowlinghal, svømmehal og dejlige restauranter, som du helt sikkert bør besøge. Inden for de seneste par år, er der blevet investeret i en 3000 meter lang stolelift med plads til 2400 personer i timen, samt snekanoner, hvis nu vejret skulle svigte. Der er dog snak om yderligere investeringer i Pamporovo i form af udvidelse af skiområdet, samt to golfbaner. Tag til Pamporovo og oplev et stille og roligt skiområde med plads til alle!